Ambassadeur Juupu: Maren Slangen

Inmiddels 27 lentes jong, geboren en getogen in het mooie Berg en Dal (bij Nijmegen), waar zij als tiener al begon met het organiseren voor kinderfeestjes voor alle kinderen in de straat; niemand was jarig, maar zo wist ze zeker dat elk kind een aantal keer per jaar een feestje had.

Na het afronden van het gymnasium in Nijmegen was ze klaar met de ‘bubbel’ en daarom naar het buitenland. Eerst Berlijn, daarna Bandung (Indonesië). Teruggekomen naar Nederland om in Maastricht aan het University College te studeren. Geweldige studie, ook weer zo’n bubbel. Dus weer met enige regelmaat in het buitenland te vinden.

Het behalen van de bachelor markeerde een omslag; definitief naar het buitenland lonkte, maar voor de liefde toch nog even in Maastricht gebleven. Dat ‘even’ jaar: de liefde bleef, maar het buitenland lonkt niet meere Maastrichtse gemeenteraad bleek een mooi podium om te knokken tegen armoede – en dan vooral onder kinderen. Ieder kind verdient een feestje. En waarom aan de andere kant van de wereld helpen, als het ook naast de deur keihard nodig is?

“Hoe ver je gaat, heeft met afstand niets te maken.”

 

De relatie tussen Juupu en Maren is al vroeg ontstaan. Al in 2018 zaten Puck en Juul in café ‘de Tribunal’ gezellig aan een cappuccino om het eerste Juupu symposium voor te bespreken. Maren was één van de sprekers die op het UWC Maastricht een lezing gaf over het thema: What’s in it for me? Egoïsme vs. Altruïsme. 

Sindsdien is het contact enkel hechter geworden en is er geregeld contact over het wel en wee in het Maastrichtse en de uitdagingen die getrotseerd worden. 

Maren is als een mentor voor Puck en Juul en juist die rijkdom willen beiden nu ook delen met álle jongeren van Juupu.

Met Maren als ambassadeur, breekt er een nieuw seizoen aan waarbij kennis, inzicht en daadkracht ervoor zal zorgen dat Juupu als beweging nog meer mag gaan bloeien. 

 

Waarom ben jij ambassadeur van Juupu geworden?

Juupu is een initiatief dat doet waar het voor staat. Ik voel me verbonden met de waarden die Juupu uitdraagt. Het hoeft niet altijd een groots gebaar te zijn om grote impact te maken: deze jongeren begrijpen en voelen goed dat het de kleine dingen zijn die verschil maken. Aan het maken van dat verschil draag ik op deze manier graag een steentje bij. 

 

Waar denk jij Juupu te kunnen ondersteunen?

 

Lang dacht ik dat mijn ‘vlotte babbel’ me vooral problemen opleverde, maar nu zet ik het in voor datgene waar ik in geloof. De kracht van het gesproken woord is enorm, maar niet voor iedereen een gegeven. Ik zal niet schromen op de kracht van Juupu van de daken te schreeuwen, maar wil ook met bedrijven en organisaties het gesprek aan hoe zij Juupu op een laagdrempelige manier kunnen ondersteunen.  

Welke boodschap heb jij voor de jongeren van Juupu?

 

Blijf het verschil maken! Positieve verandering breng je door dicht bij jezelf te blijven, nooit door jezelf te veranderen voor anderen. 


Foto: Aron Nijs

 

Comments are closed.