Over ons

Juupu is van ‘onderop’ ontstaan door het initiatief van twee jongeren en inmiddels uitgegroeid tot een echte beweging; van, voor en door jongeren!

Bijdrage leveren

De leidraad voor juupu is de grote droom om mensen te helpen in armoede. Van, voor en door jongeren. Het project is in 2015 gestart in Maastricht. Maar we geloven dat juupu op elke school en opleiding een verschil kan maken! Het enige dat hiervoor nodig is, zijn een creatieve geest en een verantwoordelijkheidsgevoel. Met die eigenschappen kunnen jongeren al een grote bijdrage leveren aan een betere wereld.

Juupu gaat aan de slag met talenten die op een mooie wijze iets willen doen voor de samenleving. Dit levert mooie ervaringen op in de praktijk en zorgt ervoor dat jongeren al op jonge leeftijd bewust bezig zijn met de wereld om hun heen. Weer meedoen, positieve gezondheid, inclusiviteit en diversiteit zijn zaken waarin juupu zich onderscheidt.

Grenzen verleggen

Juul en Puck kunnen de wereld niet alleen verbeteren. Ze hebben daar de hulp van leeftijdsgenoten bij nodig. De juupu beweging verlegt grenzen en durft iets nieuws te doen. Wat ooit als goed doel is begonnen, is nu een sociaal maatschappelijke jongerenbeweging waarbij een nieuwe zorgeconomie centraal staat. Durf jij ook iets nieuws te doen?