Het Ontstaan

“Jong geleerd is jong gedaan”. Dit is de lijfspreuk van Juul en Puck, die al op hele jonge leeftijd actief waren als vrijwilligers. Met hun avontuur willen ze nog meer jongeren motiveren om net als zij iets te doen voor een ander! Dat hun passie zou uitmonden tot dé jongerenbeweging van deze generatie hadden ze nooit durven dromen…

foto-juupu

Waar het begon

Vader Ceriel is al jarenlang actief als vrijwilliger bij o.a. Credohuis (opvang dak- & thuisloze jongeren), COA (opvang asielzoekers) en Serve the City Maastricht. Zijn kinderen Juul (2001) en Puck (2003) wilden heel graag helpen tijdens de vluchtelingencrisis in 2015. Helaas waren ze op dat moment te jong om mee te doen met de grote vrijwilligersorganisaties. Beiden lieten zich niet uit het veld slaan en besloten daarom om op een andere manier hun steentje bij te dragen. Geholpen door hun vader Ceriel begonnen zij etentjes bij hun thuis te organiseren, waar vrienden, buurtbewoners en asielzoekers werden uitgenodigd om zo met elkaar in contact te komen.

Armoede is meer dan alleen ‘geen geld hebben’

Het juupu avontuur begon écht in 2016, toen Juul en Puck officieel besloten om voor altijd iets goeds te doen voor mensen die in armoede leven. Vader Ceriel besloot Juul en Puck volledig te ondersteunen om hun droom mogelijk te maken. Juul en Puck vinden het belangrijk om zowel praktische hulp te bieden, als anderen bewust te maken over armoede. Armoede is meer dan alleen ‘geen geld hebben’. Het is ook eenzaamheid of een slechte gezondheid hebben. En als je er zo over nadenkt, dan kennen we allemaal wel iemand die in armoede leeft. Toch? Juul en Puck willen hier verandering in brengen, samen met leeftijdsgenoten! De meeste jongeren staan open om iets goeds te doen voor de samenleving. Ze weten soms gewoon niet hoe, of zijn nog te jong. Net zoals Juul en Puck zelf ook ooit waren. Daarom bestaat juupu! Met een voedselinzamelpunt op school kan dan iedereen een makkelijke en simpele bijdrage leveren aan een betere wereld.