Nominatie Puck en Juul Young Impact Awards

Bij tegenslag gewoon door blijven gaan. Anders durven denken en doen. Tijd en energie steken in het helpen van anderen en het verbeteren van de wereld. Kortom: het verschil maken. Dát verdient een steuntje in de rug.

Dit jaar worden voor de vierde keer de Young Impact Awards uitgereikt. Met deze uitreiking laten we aan heel Nederland zien dat jongeren vandaag al het verschil maken!

Een maand geleden ontvingen Puck en Juul onderstaand bericht:

“Op basis van tips van gemeenten, welzijns- en jongerenorganisaties, research en het nominatieformulier op de site van Young Impact is een longlist van genomineerden opgesteld. Uit de longlist is door Young Impact een shortlist samengesteld waaruit vervolgens 18 genomineerden zijn gekozen die net dat stapje extra hebben gezet en inspireren door hun doorzettingsvermogen, originaliteit of daadkracht. En jullie zijn 1 van deze 18!”

Er worden 6 awards uitgereikt in de categorieën Environment, Education, Creativity, Health, Community en Coronahulp. Die laatste categorie introduceerden we naar aanleiding van alle mooie initiatieven die jongeren ontplooien tijdens de huidige coronacrisis. In iedere categorie zijn 3 jongeren genomineerd.

In elke categorie zijn er drie genomineerden op wie er middels een stemtool op de website van Young Impact gestemd kan worden.
Puck en Juul zijn genomineerd in de Categorie Community en via onderstaande link kun jij je stem uitbrengen.
https://youngimpact.nl/stemmen/#

Er kan gestemd worden tot 15 mei.
De 6 winnaars maken vervolgens kans op de George Maduro Prijs. De winnaar van de George Maduro Prijs wordt dit jaar gekozen door een prominente vakjury waarvan de namen later bekend gemaakt worden.

De George Maduro Prijs is dé ultieme onderscheiding voor een jongere die zich belangeloos inzet voor een ander of de maatschappij. De Award wordt gesponsord door Madurodam, vandaar de naam. George Maduro was een jonge verzetsheld die vlak voor de bevrijding is overleden. De ouders van George wilden de herinnering aan hun gestorven zoon graag levend houden. Omdat zij bevriend waren met de oprichtster van Madurodam, schonken zij het startkapitaal voor de kleinste stad ter wereld die de naam van hun zoon zou gaan dragen: Madurodam. Met het winnen van deze award mag je in de voetsporen van George Maduro treden.

 

Foto: Jeroen van Roij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Comments are closed.