Ons logo

Het logo van juupu staat symbool voor de problematiek in de maatschappij en de wijze waarop jongeren hiermee omgaan. Wil je weten hoe en waarom? Lees hier alles over het logo.

Woordmerk

Het woordmerk is ‘juupu.’. De combinatie van de namen Juul en Puck zijn hierin duidelijk zichtbaar. De naam juupu is opgesplitst in twee delen, die onder elkaar staan weergegeven. De letters zijn ‘geglitched’ in het woordmerk. Die glitch staat symbool voor twee dingen. Enerzijds refereert het naar de problematiek in de maatschappij, waar juupu zich hard voor maakt en verandering in wil brengen. Anderzijds staat het symbool voor de tegenslag die jongeren ervaren en hoe zij daar mee omgaan. Ze zijn misschien niet perfect en hebben regelmatig te maken met tegenslagen, maar ze zijn van enorme waarde voor de mensen om zich heen. Ten slotte is er nog de punt in het woordmerk. Deze punt is de visuele tegenhanger van het puntje op de ‘j’ en is een directe connectie met de twee punten in het beeldmerk.

Beeldmerk

Het beeldmerk is een deelteken. Dit staat symbool voor het delen van ervaringen, kennis, producten, verhalen en vriendschap. Het vooraanzicht weerspiegelt wederom de imperfectie van jongeren. Of ze zich nu sterk ‘boven’ of zwak ‘onder’ voelen, door iets te delen ben je één met elkaar en kun je ervaren hoeveel je betekent voor een ander. Het maakt niet uit waar ze staan, ze zijn waardevol voor een ander. Daarnaast staat het voor Puck en Juul, die letterlijk met z’n tweeën een liefdevolle gedachte delen. Ten slotte kan het ook gezien worden als een bovenaanzicht van twee mensen die elkaar met open armen ontvangen. Kortom, een beeldmerk met veel betekenissen.

logo

De combinatie van het woordmerk en het beeldmerk vormt het logo van juupu. Het gebruik van deze combinatie heeft de voorkeur, maar ze kunnen ook los gebruikt worden. Dit is bijvoorbeeld bij het woordmerk aan de orde wanneer het de leesbaarheid ten goede komt. Het losse gebruik van het beeldmerk wordt bijvoorbeeld ingezet om een statement te maken, als er in de context al eerder duidelijk is gemaakt dat het om communicatie-uitingen van juupu gaat.